Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi, 23. Akademik Yılında dünyada öncü bir araştırma üniversitesi olma vizyonu ve geleceğe yön veren pek çok uygulamalı stratejik çalışmalarıyla; evrensel değerlere sahip, toplumun ihtiyaçlarına duyarlı ve çözüm üretmeye odaklı, birlikte yaratma ve geliştirmeyi benimsemiş, öğrenmeyi öğrenen, sürekli gelişime açık ve kendine güvenen bireyler yetiştirmeyi sürdürmektedir.

Sabancı Üniversitesi’ne Araştırma Üniversitesi unvanı

Yükseköğretim Kurulu’nun, ülkemizin öncelikli hedefleri ve alanları doğrultusunda nitelikli bilgi üretmek, disiplinler arası çalışmaları ve iş birliklerini teşvik etmek, doktoralı araştırmacı insan sayısını artırmak, uluslararası iş birliklerini güçlendirmek ve üniversiteleri uluslararası alanda daha görünür kılmak maksadıyla başlattığı ve yürüttüğü Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı’na 2021 yılında vakıf üniversiteleri de dâhil edilmiştir. Bu çerçevede Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı’na dâhil olan Sabancı Üniversitesi, Araştırma Üniversitesi unvanını almıştır.

Sabancı Üniversitesi’nde araştırma faaliyetleri; fakültelerde, merkezlerde ve forumlarda bilim, teknoloji ve sanat alanlarında, disiplinler arası bir yaklaşımla yürütülmektedir. Bu kapsamda Üniversite’de bilimsel gelişime katkı sunmak ve toplumsal araştırma ve kalkınmayı desteklemek üzere 10 farklı merkez ve forum bulunmaktadır. Kuruluşundan bu yana araştırmayı odağı haline getiren Sabancı Üniversitesi, 7.100’den fazla yayına* ve 250’yi aşkın patente*** imza atmıştır. 2021 Kasım sonu itibarıyla halihazırda aktif olan dış kaynaklı araştırma projelerinin sayısı 291, toplam bütçesi ise 446 milyon TL’dir**. 2021 yılında Sabancı Üniversitesi mensupları tarafından 630’u aşan sayıda bilimsel yayın* yayımlanmış, 8 patent tescili*** alınmıştır.

Araştırma stratejisi

Sabancı Üniversitesi’nin 2020-2025 Bu ana hedefine ulaşmak için Sabancı Üniversitesi’nin araştırma alanındaki stratejisi; seçilen alanlarda Üniversite’nin sektörlerle ve sivil toplumla etkileşimini geliştirmek, fakültelerin ve merkezlerin söz konusu alanlarda yüksek etki yaratacak araştırmaları desteklemelerini sağlamak, bu amaçla merkezlerle ve fakültelerle birlikte lisans/lisansüstü araştırma projeleri için disiplinler ve fakülteler arası araştırmayı planlamak ve teşvik etmek, doktora öğrencisi, doktora sonrası araştırmacı ve araştırma sayılarını artırmaktır.

* Data güncellik: 17.12.2021
** Data güncellik: 30.11.2021
*** Data güncellik: 06.12.2021

 

Daha fazlası