Sayfayı kaydırın
Sürdürülebilir bir yaşam için, öncü girişimlerle Türkiye ile dünyayı birleştiririz 2021 Faaliyet Raporu Filmi
Strateji Evi İnsan kaynağımız Dinamik Portföy Yönetimi Veri Merkezli Ekosistemler Üzerinde Değer Yaratma Performans Kültürü Sabancı VENTURES Gelişen dijital ve malzeme teknolojilerinde erken pozisyon alma Sağlık sigortacılığı yeniden yapılandırma Sağlık ekosisteminde oyuncu olma Dijital platformlar ve ekosistem Yeni mobilite çözümleri, telematics Sürdürülebilir kimyasallar Sürdürülebilir yapı malzemeleri Karbon yakalama ve kullanımı Yeni enerji teknolojilerinde yurt dışına açılım Yeni yakıt ekonomisi (Hidrojen) Enerji Sanayi Çevik küresel / yerel ayak izi Kapsamlı müşteri deneyimi için inovasyon Sürrülebilir bir yam için, öncü girişimlerle Türkiye ile dünyayı birleştiririz Sürdürülebilirliğe öncülük etmek Finansal Hizmetler Dijital ve malzeme teknolojilerinde liderlik Dijital İşler İşin geleceğine uyum Dijital pazaryeri Siber güvenlik İleri analitik ve nesnelerin interneti Veri analitiği bazlı dijital pazarlama (Artı 1) Dijital bankacılık Sigortacılıkta yeni ürünler, kanallar ve yeni ortaklıklar ile büyüme Avrupa’da kompozitte büyüme Yeni enerji araçları ve bileşenleri Gri çimentoda Amerika’da network genişlemesi CAC ve beyaz çimentoda büyüme Dağıtım şebekesinde büyüme Sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjide büyüme Yatırım yoğunluğu düşük hizmetlerde büyüme Ölçeklenebilir müşteri çözümleri Dağıtık üretim E-mobilite Am Stratejik Yön Ana İşlerin Korunması ve Büyütülmesi Holding Katma Değeri Yeni Büyüme Platformları Temel
Büyütün

Güçlü büyüme

Küresel oyuncu kimliğimizi, güçlü yönetişim modelimizi, dengeli ve dinamik portföy yapımızı, yenilikçi ve teknoloji odaklı yaklaşımımız ile birleştirerek büyümemizi tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkardık.

İstikrarlı getiri

Paydaşlarımız ve ekonomimiz için kalıcı değer ürettiğimiz öncü girişimlerimiz ve başarılı yatırım stratejilerimizle istikrarlı getiri sağlıyor, Türkiye ile dünyayı birleştirmeyi ve geleceği şekillendirmeyi sürdürüyoruz.

Sürdürülebilir gelecek

İnsanı ve geleceği önceleyen kurumsal değerlerimiz ve kültürümüzle sürdürülebilir bir geleceğin inşasına katkımızı daha da pekiştiriyor; sürdürülebilirliği yatırım kararlarımızın temel ilkesi kabul ederek güçlü sonuçlar elde ediyoruz.

Yönetim Kurulu Başkanı’nın Mesajı

Geleceği
öngörmek

Sabancı Topluluğu’nun bugünkü başarısının altında yatan temel unsur, geleceği öngörme ve buna uygun davranma yeteneğidir.

CEO ile Röportaj

2021 yılında, 5 yıllık stratejik planda tanımladığımız 5 önceliğimiz ve stratejik hedeflerimizin rehberliğinde, Topluluk Vaadimizi hayata geçirmek için güçlü ve kararlı adımlarla ilerledik.

Yurt içinde ve yurt dışında ana iş kollarımızda mevcut konumumuzu güçlendirirken, yeni büyüme platformlarındaki proje ve yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam ettik.

Daha fazlası

Sabancı’nın sağlam küresel ayak izi, geniş müşteri ağı ve güçlü küresel ortaklıklar ile gelişiyor

Click to enlarge

Bir Bakışta 2021

2021 yılında Sabancı Topluluğu’nun elde ettiği son derece başarılı sonuçlar, önemli bir güç kaynağı olan çeşitlendirilmiş iş modeline sahip olmanın faydalarını bir kez daha teyit etti.

Bankacılık

Küresel dalgalanmaların yaşandığı 2021 yılında, Akbank, güçlü finansal yapısı ve üstün dayanıklılığı ile başta krediler olmak üzere bankacılığın tüm alanlarında güçlü bir büyüme elde etmiş ve sağlam bir operasyonel performans sergilemiştir.

Finansal Hizmetler

Pandemide normalleşmenin yaşandığı 2021 yılında deneyimlenen yeni piyasa koşullarında, Sabancı Topluluğu’nun finansal hizmetler şirketleri stratejik, yenilikçi ve sürdürülebilir girişimlerde bulunurken müşterilerine sınıfının en iyisi hizmet deneyimini sunmaya devam etti.

Enerji

2021 yılının dalgalı ve zorlu piyasa koşullarında Sabancı Topluluğu enerji şirketleri, Türkiye’nin enerji arzına kesintisiz bir şekilde güçlü destek sağlamak üzere sürdürülebilirlik ve teknolojiye odaklanmıştır.

Foto: Enerjisa Üretim Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali

Sanayi

Sabancı Topluluğu Sanayi Şirketleri’nin 2021 yılında kaydettiği güçlü başarının ardındaki en büyük etken, zorlukların üstesinden gelmede ve fırsatları yakalamada hızlı ve kararlı hareket edilebilmesidir.

Foto: Kordsa İzmit Fabrikası

Yapı Malzemeleri

Sabancı Topluluğu Yapı Malzemeleri şirketleri, büyüme ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımı kapsamında “Sadece Çimentodan Yapı Malzemelerine, Yerelden Küyerele ve Griden Yeşile” dönüşüm programında önemli adımlar attı.

Daha fazlası

Foto: Ciudad de las Artes y las Ciencias, Buñol Tesisi’nde üretilen beyaz çimento ile inşa edilmiştir.

Perakende

2021 yılında Sabancı Topluluğu Perakende şirketleri, sağlam dijital omurgaları ve cazip online perakende teklifleri ile online satış hacimlerinde güçlü bir büyüme elde etmiş ve yaklaşık 194 milyon ziyaretçiye hizmet vermiştir.

Dijital

Sabancı Topluluğu Dijital faaliyetlerinin ana hedefi, “veriyi temel alan” bir ekosistem çerçevesinde; ileri veri analitiğine, nesnelerin internetine, siber güvenliğe ve işletmelerin dijital dönüşümüne yapılan yatırımlar aracılığıyla Sabancı Topluluğu’nun değer üretme sürecinde katkıda bulunmaktır.
Sabancı Topluluğu Dijital faaliyetleri ağırlıklı olarak “bölgenin lider dijital ve analitik çözüm ve ürün şirketi” olmayı hedefleyen SabancıDx tarafından yürütülüyor.

Sabancı Vakfı

Türkiye’nin her köşesinde insanların hayatına dokunuyoruz.
Vizyonumuz: Bütün bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum
Misyonumuz: Türkiye’de eğitime, kültürel ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak ve bireylerin hayatında fark yaratmak

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi, kuruluşundan bu yana geçen 23 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin önde gelen araştırma üniversitesi olmayı başarmış, dünya çapında tanınmış öğretim üyeleri ve son teknolojiye sahip tesisleri ile çok tercih edilen mezunlar yetiştirmiş, yüksek dereceli araştırma sonuçları üretmiş ve küresel endüstriyel ortaklarla mükemmel bağlantılar kurmuştur.

Daha fazlası

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM)

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SMM), dönüştürücü kültürel deneyimler sunan bir buluşma noktasıdır. SSM 2021 yılında hem fiziki hem de çevrimiçi etkinlikleri ile sanatseverleri Türk ve dünya sanatının önemli sanatçı ve akımlarıyla buluşturmaya devam etmiştir.

sayfayı kapat x
İçerik yükleniyor...