Dijital

2022 yılında, sırasıyla, siber güvenlik ve dijital pazarlama alanlarının en iyi şirketleri arasında yer alan Radiflow ve SEM’e yatırım yapan Dx BV, bu iki yükselen yıldızın büyüme yolculuğuna ve değer yaratımına ivme kazandırmayı hedeflemektedir.

Stratejik odak alanlarında
küreselde varlık gösterme

Hızlı büyüyen dijital
iş alanlarında yatırımlar

2022, Sabancı Topluluğu’nun dijital iş kolunun dönüşüm yılı olmuştur. Topluluğun yeni nesil teknolojilere dayalı iş modellerine odaklanarak dijital dünyada küresel bir oyuncu yaratmak amacıyla Sabancı Holding’in tek ve kurucu hissedarı olduğu Dx Technology Services and Investment BV (Dx BV) şirketi kurulmuştur. 2022 yılında, sırasıyla, siber güvenlik ve dijital pazarlama alanlarının en iyi şirketleri arasında yer alan Radiflow ve SEM’e yatırım yapan Dx BV, bu iki yükselen yıldızın büyüme yolculuğuna ve değer yaratımına ivme kazandırmayı hedeflemektedir.

Ana İşin Korunması ve Büyütülmesi

Sabancı Topluluğu bu yeni yatırımlarla, beş ülkede hizmet veren ofisleriyle 60 ülkede temas ettiği müşteri sayısını iki katına çıkarmış ve dijital arenadaki küresel etki alanını genişletmiştir. Hedef odaklı yatırımlar ve kariyer gelişim programları, Topluluğun yüksek çıktı üreten bir ekip oluşturmasına yardımcı olmuştur. Dijital şirketlerin rekabet ortamında farklılaştıran ve müşterilere değer yaratmalarını sağlayan en önemli itici gücü, sahip oldukları yeteneklerdir. Çeşitli disiplinlerde sertifikalı uzmanlardan oluşan ve dünyanın farklı coğrafyalarında hizmet veren üstün nitelikli insan kaynağı, Sabancı Topluluğu’na dijital iş kolunda önemli bir rekabet avantajı sağlamaktadır.

Sabancı Topluluğu, dijital iş kolunun dönüşüm yolculuğunda, stratejik iş modelini dört temel alandaki faaliyetlerden oluşan daha entegre bir yapıya dönüştürmüştür: Siber Güvenlik, Dijital Pazarlama Teknolojileri ve Hizmetleri, Bulut ve Teknoloji Servisleri ile Dijital Dönüşüm Ürünleri. Topluluk, bu dört alandaki büyüme ve iş potansiyelleri doğrultusunda yatırımlarını hızlandırarak, küresel ölçekte değer yaratma yetkinliğini geliştirecektir.

Yeni Büyüme Platformlarına Yatırım

SabancıDx’in son yıllarda pazarlama teknolojileri alanında geliştirdiği inisiyatifler, Sabancı Topluluğu’na, ürettiği gelişmiş dijital pazarlama çözümlerinin etkinliğini test etme fırsatı sunmuştur. 2021 yılı itibarıyla 250 milyar ABD dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşan pazarlama teknolojileri sektörünün önümüzdeki dönemde %40’ın üzerinde bileşik yıllık büyüme oranıyla (CAGR) önemli bir genişleme potansiyeline sahip olduğu değerlendirilmektedir. 2022 yılında Dx BV bünyesine Türkiye’nin lider dijital pazarlama ajanslarından biri ve ilk Google Premier İş Ortağı olan SEM dahil olmuştur. Bu hamleyle Topluluğun dijital pazarlama yeteneklerinin ve iş ortaklarına sunduğu değer önerilerinin artırılması hedeflenmiştir.

Dijital teknolojilerin artan kullanımı, uzaktan çalışmanın giderek yaygınlaşması ve iş sürekliliği bilincinin gelişmesi, siber güvenliği tüm seviyelerden karar alıcılar için en öncelikli gündem maddelerinden biri haline getirmiştir. Küresel siber güvenlik pazarının 2026 itibarıyla 350 milyar ABD dolarına ulaşacağı öngörülürken, operasyonel teknolojiler de siber güvenliğin en hızlı büyüyen alanlarından biri konumundadır. Dx BV; enerji, kamu hizmetleri, üretim, ulaştırma ve lojistik sektörlerindeki kritik altyapıların güvenliğini sağlayan ileri çözümler geliştiren Radiflow’a yatırım yaparak bu yüksek potansiyelli alana adımını atmıştır. Avrupa, ABD, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya Pasifik’te faaliyet gösteren Radiflow’un siber güvenlik hizmet ağında bugün itibarıyla 6.000 tesis yer almaktadır.

Dijital

SabancıDx yıl içerisinde, bir Sabancı Ventures yatırımı olan Bulutistan ile stratejik bir ortaklık kurmuştur.

Henüz uzun ve heyecanlı bir yolculuğun başında olan bulut teknolojilerinin iş dünyasındaki kullanımı her geçen gün daha da artmaktadır. SabancıDx, uzun yıllardır bulut teknolojilerinde know-how ve yetenek geliştirilmesine önemli yatırımlar yapmış, bulut teknolojilerine geçişlerinde müşterilerine destek hizmeti vermiştir. Şirket yıl içerisinde, bir Sabancı Ventures yatırımı olan Bulutistan ile stratejik bir ortaklık kurmuştur. Her iki şirketten yetenekli profesyoneller güçlerini birleştirerek, müşterilere en iyi bulut çözümlerini sunmak için aynı kampüste birlikte çalışmaya başlamışlardır.

SabancıDx, dijitale geçişi hızlandırmak ve dijitalin gücünden yararlanmak amacıyla; içgörü odaklı, çevik ve ölçeklenebilir dijital ürünleri yaratma yaklaşımıyla köklü bir uzmanlık ve know-how geliştirmiştir. SabancıDx, bugüne kadar aralarında HrWe, Pratis ve Edoksis’in de bulunduğu pek çok ürünün ticarileşmesine katkı sağlamış olup bu ürünler Fortune 500 şirketlerinden %10’u ve bölgede 4.000’den fazla müşteri tarafından her gün kullanılmaktadır.

Geleceğe Bakış

SabancıDx, fikir geliştirme ve ürünleştirme yeteneklerini artık StudioDx’in Digital Factory çatısı altında dönüştürmekte, dönüşüm çalışmalarını da ekosistemde geliştirdiği değerli ortaklıklar ve iş birlikleriyle desteklemektedir. Sabancı Üniversitesi’nin akademik yetkinliği ile SabancıDx’in katalizör gücünün yanı sıra yetenek, paydaşlar, marka, Ar-Ge ve fikri mülkiyet gibi paha biçilemez maddi olmayan varlıklarının harmanlandığı, Sabancı Topluluğu’nun kolektif Ar-Ge gücüne dayanan bir büyüme perspektifi benimsenmektedir.

SabancıDx, dijitale geçişi hızlandırmak ve dijitalin gücünden yararlanmak amacıyla; içgörü odaklı, çevik ve ölçeklenebilir dijital ürünleri yaratma yaklaşımıyla köklü bir uzmanlık ve know-how geliştirmiştir.

Dijital