Yürütme Kurulu

Yürütme Kurulu

1Cenk Alper

Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO

2Burak Orhun

Yapı Malzemeleri

3Cevdet Alemdar

Sanayi

4FUAT ÖKSÜZ

Denetim ve Genel Sekreter

5EYÜP ENGİN

Bankacılık

6Gökhan Eyigün

Strateji ve İş Geliştirme

7Hakan Timur

İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik

8Haluk Dinçer

Finansal Hizmetler

9Kıvanç Zaimler

Enerji

10N. Orhun Köstem

Finans

11Pelin Erkıralp

Kurumsal Marka Yönetimi ve İletişim

12Şebnem Önder

Hukuk ve Uyum

Cenk Alper

Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO

Cenk Alper, 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı üniversitede Makine Mühendisliği yüksek lisansı ve Sabancı Üniversitesi’nde MBA yapmıştır.

Sabancı Topluluğu’na 1996 yılında, Beksa’da katılan Alper, 2002-2007 yılları arasında Bekaert bünyesinde, Belçika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yöneticilik görevleri üstlenmiştir. 2007 yılında Kordsa’ya Global Teknoloji Direktörü olarak dönmüş, Ar Ge ve inovasyon yapılanmasını tamamlamıştır. Operasyon Genel Müdür Yardımcılığı (COO) görevinin ardından, 2013-2017 yılları arasında CEO olarak Kordsa’nın transformasyon ve ikincil halka arzına liderlik etmiştir. 2017 yılından itibaren Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Cenk Alper, 2019 Ağustos itibarıyla Sabancı Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. Son yıllarda sürdürülebilir büyüme, girişimcilik ve teknoloji konularına odaklanmaktadır.

TÜSİAD, Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD), CNBC ÇSY Konseyi (CNBC ESG Council), WORLD.MINDS ve Yüzde 30 Kulübü Türkiye Kampanyası Genel Kurulu Üyesi’dir.

Burak Orhun

Yapı Malzemeleri

Burak Orhun, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde tamamlamış; yüksek lisans derecelerini ise ABD’de George Washington University’de Finans alanında (MsF) ve University of Pennsylvania-Wharton Business School’da İşletme (MBA) alanlarında almıştır.

Çalışma hayatına, Mercedes Benz Türk A.Ş.’de Finansal Planlama ve Analiz Uzmanı olarak başlayan Burak Orhun, ABD’de sırasıyla Thomson Corporation (Reuters), CapitalOne Financial ve CadenceQuest, Inc şirketlerinde Finans Müdürlüğü, Portföy Yönetim Direktörlüğü, Kurumsal Gelişim Direktörlüğü ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı gibi çeşitli yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Burak Orhun, 2009 -2018 yılları arasında Oyak Grubu’nun tüm şirket alım & satım (M&A) ve yeni yatırım projelerinden sorumlu olarak, Oyak Girişim Danışmanlığı şirketinin Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Eş zamanlı olarak da Oyak Grubu yurtiçi ve yurtdışı kimya ve enerji şirketlerinde üst düzey yöneticilik, murahhas azalık ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2018 yılında Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Bölüm Başkanı olarak Sabancı Topluluğu’na katılan Orhun, Mayıs 2021 itibariyle Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, Burak Orhun, Afyon Çimento, Akçansa, Çimsa ve Sabancı Building Solutions BV’de Yönetim Kurulu Başkanı, Teknosa, Carrefoursa ve SabancıDx şirketlerinde Yönetim Kuruluğu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Cevdet Alemdar

Sanayi

Cevdet Alemdar, 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş, İşletme Yüksek Lisans derecesini (MBA) 2000 yılında Sabancı Üniversitesi’nden almıştır.

Sabancı Holding bünyesine 1993 yılında katılmış ve sırasıyla Beksa, Sakosa, Kordsa, Temsa İş Makinaları ve Brisa’da çeşitli yönetici pozisyonlarında bulunmuştur. Bu süre içinde Türkiye’de inşaat ve üretim sektörlerine yönelik tel ürünleri yatırımları gerçekleştirmiştir. Brezilya, Tayland ve Çin’de lastik endüstrisine yönelik yurtdışındaki iştiraklerinin fabrika genel müdürlükleri, Güney Amerika ve Asya Pasifik bölgelerinin satış ve pazarlama liderliklerini yapmıştır. Kordsa’nın Teknoloji ve Pazar Geliştirme Başkan Yardımcısı olarak Ar-Ge ve inovasyon liderliklerini gerçekleştirmiştir. Temsa İş Makinaları’nın Komatsu İş makinaları üzerine Volvo Kamyon distribütörlüğünü de alarak büyümesi sırasında Genel Müdürlük yapmıştır. Daha sonra Bridgestone ve Sabancı Holding ortaklığında kurulan, 80’den fazla ülkeye ihracat yapan ve Türkiye’de lastik ve mobilite çözümleri lideri olan Brisa’nın CEO’luğu görevini yürütmüştür. 1 Nisan 2020’den itibaren Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir. Kendisi Kordsa, Brisa, Temsa Skoda Ulaşım Araçları ve Temsa Motorlu Araçlar şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanıdır.

TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve DEİK / Türkiye - ABD İş Konseyi (TAİK) Yönetim Kurulu üyesi olan Alemdar, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği üyesidir.

Eyüp Engin

Bankacılık

Eyüp Engin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur.

Eyüp Engin 1978 yılında Müfettiş Yardımcısı olarak Akbank’ta göreve başlamıştır. Teftiş görevinden sonra Hazine, Uluslararası Bankacılık, Yurtdışı Finansal Kurumlar alanlarında Bölüm Müdürü olarak görev yapmış olan Engin, 1996’da Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış, 1998 yılından itibaren de Uluslararası Bankacılık ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir.

2007 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atanan Eyüp Engin 2007 – 2019 devresinde Bankanın tüm iştiraklerinde Denetim Komitesi Başkanı olarak Yönetim Kurullarında görev almıştır. Engin 2019 yılı Mart ayında Yönetim Kurulu Murahhas Üyelik görevine, 2020 yılı Mart ayında ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üyelik görevine seçilmiştir, ayrıca Türk Telekomünikasyon A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Bunlara ilaveten, Sabancı Holding’de Bankadan Sorumlu Grup Başkanı ve Yürütme Kurulu üyeliği görevini üstlenmiştir.

Fuat Öksüz

Denetim ve Genel Sekreter

Fuat Öksüz, 1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmuş, aynı yıl Arthur Andersen İstanbul Ofisinde denetim asistanı olarak göreve başlamıştır.

2002 yılı sonuna kadar bu firmada görev yapmış, 1997 yılında şirketin yerel, 2000 yılında da uluslararası ortağı olmuştur. Meslek hayatının ilk 10 yılında bağımsız dış denetçi ve mali danışman olarak görev yapmıştır. Daha sonra Andersen’ın Outsourcing bölümünün kuruluş çalışmalarında yer alarak bu bölümün yöneticilik görevini, akabinde Yönetim Danışmanlığı bölümünün liderliğini yürütmüştür.

2003 yılında Ernst & Young Türkiye operasyonuna şirket ortağı olarak katılarak 1 yıl görev yapmıştır. 2004 yılı başından itibaren Sabancı Holding bünyesine katılan Fuat Öksüz, Denetim Daire Başkanlığı görevini üstlenmiş ve aynı zamanda Sabancı Holding Etik Kurul Başkanlığını yürütmüştür. 2010 – 2017 yılları arasında Enerjisa bünyesinde görev alan Sn. Fuat Öksüz, sırasıyla Enerjisa Üretim ve Ticaret şirketlerinde eş genel müdür ve CFO, Enerjisa Grubunda Planlama ve Kontrol Bölüm Başkanı, Muhasebe, Raporlama ve Vergi Bölüm Başkanı ve Özel Projeler (yeniden yapılanma ve halka açılma) Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır.

Fuat Öksüz, 2018 yılından bu yana Sabancı Holding Denetim Başkanlığı ve Sabancı Holding Etik Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Mevcut sorumluluklarına ilave olarak Temmuz 2022’den itibaren Genel Sekreter görevini de üstlenmiştir.

Gökhan Eyigün

Strateji ve İş Geliştirme

Gökhan Eyigün, 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden derece ile mezun olmuştur. 2002-2004 yılları arasında Rotterdam School of Management’ta MBA programını tamamlamış; ayrıca Harvard Business School’da çeşitli yönetici eğitim programlarına katılmıştır.

Kariyerine 1998 yılında Arthur Andersen’da başlamış ve ağırlıklı olarak Kurumsal Finansman alanında danışmanlık yapmıştır. Sonrasında, 2004 yılında, PricewaterhouseCoopers’ta Kurumsal Finansman ve M&A Danışmanlığı bölümünün kurulmasında görev alarak yöneticiliğini üstlenmiştir. 2007 yılında Sabancı Topluluğu’na katılan Gökhan Eyigün, 2007-2018 yılları arasında Sabancı Holding’de Strateji ve İş Geliştirme bölümünde farklı kademelerde yöneticilik yapmıştır. 2018-2021 yılları arasında Sabancı Holding Genel Sekreterliği ile Exsa, Tursa ve AEO şirketlerinin Genel Müdürlüğü görevlerini; 2020-2021 yıllarında ise ilave olarak Temsa Motorlu Araçlar İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmüştür. 2021 yılından itibaren Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı görevine atanmıştır. Gökhan Eyigün, ayrıca Afyon Çimento, Çimsa, Exsa,Temsa Motorlu Araçlar şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili; Dx Technology Services and Investment BV (SabancıDx BV), SabancıDx, Kordsa ve Temsa Skoda Ulaşım Araçları Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yürütmektedir. Kendisi aynı zamanda Sabancı Ventures ve Sabancı ARF Almost Ready to Fly’dan sorumludur.

Hakan Timur

İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik

Hakan Timur, İstanbul Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden lisans, Sabancı Üniversitesi’nden Enerji ve Teknoloji Yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Hakan Timur profesyonel iş hayatına 1997 yılında Marsa-Kraft Foods International’da başladı. Daha sonra Sabancı Topluluğu şirketlerinde enerji, sanayi, yapı malzemeleri ve gıda gibi çok çeşitli sektörlerde yerel ve uluslararası insan kaynakları ve organizasyonel gelişim rolleri üstlendi. 2018 yılından itibaren Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı olarak görevine devam etmektedir. 2021 yılında da Sabancı Holding’de Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık Baş Sorumlusu (DE&I - Diversity, Equality and Inclusion Officer) rolünü üstlenmiştir.

Timur, mevcut görevinin yanı sıra, Sabancı Holding’de Yürütme Kurulu Üyesi ve Teknosa’da Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca SabancıDx, Enerjisa gibi çeşitli şirketlerde Yönetim Kurulu üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmektedir.

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği, Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi’dir. TÜSİAD’ın İstihdam ve Sosyal Güvenlik Çalışma Grubu’nun liderliğini üstlenmekte ve Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) ‘İş Dünyasında Eşitsizliklerin Azaltılması’ alanındaki liderlik ekibinin üyesidir.

Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanlığı görevini yürütmekte olan Hakan Timur, 15 Mart 2023 tarihi itibarıyla bu görevinden ayrılmıştır.

Haluk Dinçer

Finansal Hizmetler

Haluk Dinçer, University of Michigan’dan Makine Mühendisliği dalında lisans (BSE) ve İşletme dalında yüksek lisans (MBA) dereceleri almıştır.

Kariyerine 1985 yılında ABD’de General Motors Global Technical Center bünyesinde Proje Mühendisi olarak başlayan Dinçer, Ağustos 1995’te Sabancı Topluluğu’na katılmış, Temsa’da Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Aralık 1995’ten itibaren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ekim 2001’de Holding bünyesinde Gıda Grup Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş, Nisan 2002’de Holding Yürütme Kurulu Üyesi ve Gıda Grup Başkanı olarak atanmıştır. Eylül 2004’te Gıda ve Perakende Grup Başkanlığı’na getirilen Dinçer, Mart 2011’de Perakende ve Sigorta Grup Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Haziran 2016’da reorganizasyon sonrası Sigorta Grup Başkanı, Nisan 2020’de Finansal Hizmetler Grup Başkanı olarak atanmıştır. Halen Holding Yürütme Kurulu Üyesi, Aksigorta, Agesa, Exsa, Tursa, Ankara Enternasyonel Otelcilik şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Brisa’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Dinçer, 2014-15 yıllarında TÜSİAD Başkanı olarak görev yapmış olup halen TÜSİAD Başkanlar Konseyi Üyesi’dir. Ayrıca 2008-14 yıllarında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Şubat 2018’den beri Global İlişkiler Forumu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Haziran 2019’dan beri sigorta sektörünün uluslararası kuruluşu Geneva Association’a üyedir.

Kıvanç Zaimler

Enerji

Kıvanç Zaimler, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Berlin Teknik Üniversitesi’ndeki eğitim hayatının ardından; 1992-2008 yılları arasında özel sektörde, farklı alanlarda çeşitli yönetici pozisyonlarında bulunmuştur.

2008 yılında Enerjisa’ya katılan Zaimler, doğal gaz ticareti ve sonrasında dağıtım ve perakende şirketlerindeki Genel Müdürlük görevlerinin ardından Enerjisa CEO’su olarak görev yapmış, 2018 yılında dönemin en büyük halka arzında aktif rol almıştır.

Zaimler, Temmuz 2018’den itibaren Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı olarak; Enerjisa Enerji şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Üretim şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini sürdürmektedir. Sabancı Holding’in enerji ve iklim teknolojileri alanındaki yurt dışındaki yatırımlarını gerçekleştirmek üzere Haziran 2022’de kurulan Sabancı İklim Teknolojileri ve ABD’de kurulan Sabancı Renewables’ın da Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Zaimler, enerji alanındaki görevlerinin yanı sıra 2020 yılından bu yana SabancıDx’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir; Sabancı Holding’in yakın zamanda Hollanda’da kurduğu dijital odaklı global teknoloji şirketi Dx Technology Services and Investment BV’nin (SabancıDx BV) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif rol alan Zaimler, Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkan Yardımcılığı, Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) Yönetim Kurulu Üyeliği, SHURA Danışma Konseyi Üyeliği ve ELDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir.

N. Orhun Köstem

Finans

Orhun Köstem, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 1991 yılında mezun olup, ardından aynı üniversitede MBA ve Bilgi Üniversitesi’nde Finans ve Şirketler Hukuku üzerine yüksek lisans programlarını tamamlamıştır.

Orhun Köstem 1994 yılında katıldığı Anadolu Grubu’nda 2008 yılına kadar çeşitli yönetim pozisyonlarında bulunmuştur. 2008 yılında Efes Breweries International şirketinde CFO olarak atanan Orhun Köstem, 2009 yılında Anadolu Grubu Kurumsal Finans Koordinatörü olarak görev yapmıştır. Kariyerine Coca-Cola İçecek’te devam etmiş, 2010-2016 yılları arasında Coca-Cola İçecek CFO pozisyonunda, 2017-2018 yılları arasında Coca-Cola İçecek Orta Doğu ve Pakistan’dan sorumlu Bölge Direktörü olarak çalışmıştır. 2019-2021 arasında Anadolu Efes şirketinde CFO olarak görev almıştır. Orhun Köstem, 1 Temmuz 2021’den itibaren Sabancı Holding Finans Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, Carrefoursa şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Sabancı İklim Teknolojileri şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği; Akbank, Kordsa, Cimsa Sabanci Cement BV, Enerjisa Enerji ve Enerjisa Üretim şirketlerinde ise Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmektedir.

Orhun Köstem 2009 yılında yayınlanan “Sermaye Piyasalarına Açılan Pencere: A’dan Z’ye Halka Açılma ve Yatırımcı İlişkileri” adlı kitabın üç yazarından biridir. 2016, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında DataExpert iş birliğiyle BMI Business School tarafından yürütülen araştırmada “Türkiye’nin En Etkin 50 Finans Yöneticisi” arasında gösterilmiştir. 2011 ve 2013 yıllarında Thomson Reuters Extel tarafından düzenlenen Türkiye Yatırımcı İlişkileri Ödülleri kapsamında ve 2020 yılında Institutional Investor Magazine tarafından “Emerging EMEA Consumer Sector by Sell Side Analysts” kategorisinde Türkiye’nin En İyi CFO’su ödüllerine layık görülmüştür. Institutional Investor tarafından 2022 yılında Emerging EMEA bölgesinde Sanayi Sektöründe En İyi CFO seçilirken, C-Suite Series – Fortune CFO 2022 listesinde yer almıştır. Ayrıca Dünya Sürdürülebilir Kalkınmap İş Konseyi (WBCSD) CFO ağı üyesidir.

Pelin Erkıralp

Kurumsal Marka Yönetimi ve İletişim

Pelin Erkıralp, 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Ekonomi bölümünden mezun olmuş, çalışma hayatına aynı yıl Unilever’de Ürün Müdürü olarak başlamıştır.

2002-2006 yılları arasında Unilever, Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Bölgesi’nde, Saç Bakım Kategorisini yönetmiştir. 2006 yılında Citibank’a Pazarlama Başkan Yardımcısı olarak geçen Erkıralp, bu görevinde bireysel ve ticari bankacılık pazarlama faaliyetlerini yönetmiştir. Sonrasında 2009 yılında Philip Morris Sabancı bünyesine katılıp Türkiye’de yürüttüğü çeşitli liderlik görevlerinin ardından, 2012-2013 yıllarında Philip Morris International merkez ofisi Lozan, İsviçre’de, Marlboro markasının global yönetimini üstlenmiştir. Türkiye’ye dönüşü sonrasındaki 4,5 yıl Philip Morris Sabancı, Pazarlama Direktörlüğü görevini yürütmüştür. 2017 yılında LC Waikiki’ye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak geçmiş ve şirketin yurtiçi ve yurtdışı gelişimini destekleyen dönüşüm projelerini yönetmiştir. 2019-2020 yılları arasında Kızılay Yatırım Holding’de Pazarlama Grup Başkanı görevini üstlenen Erkıralp, holding bünyesindeki 8 şirketin pazarlama fonksiyonuna liderlik etmiştir.

2020 yılında Sabancı Holding’e Kurumsal Marka Yönetimi ve İletişim Bölüm Başkanı olarak katılan Erkıralp, Carrefoursa ve Temsa Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini de yürütmektedir.

Şebnem Önder

Hukuk ve Uyum

Şebnem Önder, 1994’te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Kariyer hayatına 1994 yılında White&Case LLP (Türkiye)’de Hukuk Danışmanı olarak başladı. 1999-2000 yılları arasında şirketin genel merkezinin bulunduğu New York’ta aynı görevi sürdürmüştür. Ardından 2000 yılından 2014 yılına kadar aynı firmanın Türkiye biriminde Ortak olarak görev almıştır. 2014 yılında British American Tobacco (Türkiye&Kuzey Afrika)’da Hukuk Direktörü olarak göreve başladı. Şebnem Önder, 2018’den 2022 yılına kadar British American Tobacco (Avrupa)’da Avrupa Bölge Uyum Bölüm Başkanı görevini yürütmüştür.

12 Eylül 2022 tarihinden itibaren Sabancı Holding Hukuk ve Uyum Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Şebnem Önder, Akçansa, Brisa ve Carrefoursa Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini de yürütmektedir.