Uyum

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden biri olan Sabancı Topluluğu, yüksek dürüstlük standartlarını korumaya kendini adamıştır.

Standartlarımız tüm Topluluk şirketleri için geçerlidir ve işimiz nerede faaliyet gösterirsek, orada yasal, etik ve Sabancı Topluluğu'nun çıkarları doğrultusunda hareket etmeyi gerektirir.

Sabancı Topluluğu, 2022 yılında uyum programını geliştirmiş ve güçlendirmiştir. Grup, birlikte çalışmayı ve bilgi paylaşımını kolaylaştırmak için tüm stratejik iş birimleri arasındaki çalışmaları bir araya getirerek rekabet, yaptırımlar ve ihracat kontrolleri, üçüncü taraflar ve veri gizliliği politikaları yayınlamıştır.

Rekabet ve anti-tröst

Grup olarak, şirketlerimizin rekabet yasalarına uygun olarak adil ve etik bir şekilde rekabet etmelerini sağlıyoruz. Grup şirketlerinin birleşme ve devralmalara dahil olduğu durumlarda, Grup rekabet riski değerlendirmesi yaparak işlem tamamlanmadan önce zorunlu başvuruların yapılmasını sağlar. Rekabet eğitimi ve yerinde inceleme çalışmaları ayrıntılı şekilde planlanmaktadır.

Yaptırımlar ve ihracat kontrolleri

Sabancı Topluluğu şirketleri dünya çapında faaliyet göstermektedir. Bu geniş coğrafi ayak izi, belirli ürün ve hizmetlerin belirli ülkelere veya taraflara ithalatını, ihracatını veya yeniden ihracatını yasaklayan karmaşık ticari yaptırımlara ve ihracat kontrol yasalarına ve düzenlemelerine dikkat gösterilmesini gerektirmektedir.

Yaptırımlar ve İhracat Kontrol Politikası, işimizin yürürlükteki tüm yaptırımlara ve ihracat kontrol rejimlerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla çıkarılmıştır. Yaptırımların ve ihracat kontrollerinin ihlal edilme riskini en aza indirmek için gerekli iç kontroller uygulanmaktadır.

Üçüncü taraflar

Sabancı Topluluğu şirketleri, kendi sektörlerinin çoğunda pazar lideridir ve tedarikçiler, distribütörler, aracılar, acenteler ve danışmanları da dahil olmak üzere çok çeşitli üçüncü taraflarla ilişki içindedir. Bu geniş ticari ilişki kapsamı, Sabancı Topluluğu şirketlerinin iş ortaklarının uyumsuz faaliyet ve davranışlarından sorumlu tutulma olasılığını artırmaktadır.

Üçüncü Taraf Durum Tespiti Politikası, üçüncü taraf risklerini değerlendirmek, gerektiğinde gelişmiş durum tespiti yapmak ve riskleri azaltmak için önlemler ve koruma tedbirleri almak amacıyla tasarlanmıştır. Tüm üçüncü tarafların yasa ve yönetmeliklere ve Sabancı Topluluğu standartlarına uyması gerekmektedir.

Veri gizliliği

Kişisel verileri, gizli bilgileri ve BT sistemlerini yetkisiz erişim, kullanım ve açığa vurma durumlarından korumak Sabancı Topluluğu için önemlidir. Veri Koruma Komitesi, ortaya çıkan gelişmelere ayak uydurmak için sektördeki en iyi uygulamaları benimsemeye ve uygulamaya, şirket genelinde rehberlik sağlamaya ve siber güvenlik ekibiyle iş birliği içinde güvenlik önlemlerini uygulamaya kararlıdır. Bilgi güvenliği, bulut bilişim sistemleri ve kişisel veri güvenliği ihlallerini yönetmek için prosedürler uygulanmıştır. Topluluk, veri kaybı önleme sistemini devreye alarak çalışanlarına düzenli olarak veri gizliliği eğitimleri vermiştir.

Uyum